Снимка: БГНЕС
fallback

Европейският съюз (ЕС) ще закупи 110 хил. дози ваксина срещу маймунска едра шарка, които ще бъдат предоставени на държавите-членки.

Oще по темата

Еврокомисарят по здравеопазването Стела Кириакидес направи това изявление при влизането си в срещата на министрите на здравеопазването на ЕС в Люксембург, предава БГНЕС.

Като заяви, че днес ще подпише споразумението за закупуване на 110 хил. дози ваксина срещу маймунска едра шарка, Кириакидес съобщи, че първите доставки за държавите-членки ще започнат в края на юни.

Кириакидес отбеляза, че засега в страните от ЕС са открити около 900 случая на маймунска едра шарка, докато броят на случаите в световен мащаб е около 1400.

Роденият в Кипър еврокомисар заяви, че на срещата на министрите на здравеопазването на ЕС ще обсъдят и ситуацията с епидемията от Covid-19, както и стратегиите за следващата есен и зима и ще направят оценка на работата, за да гарантират, че държавите-членки разполагат с достатъчно количество ваксини, адаптирани към различните варианти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

ХХХ

преди 1 година

Не се ли сетихте да напраите "Шаранска треска" .....***!

35

Darth shadow

преди 1 година

след провала на ковидо цирка, цялото Човечество да е набодено, сега глобалистки комунистки паразитки се пробват пак с маймунски цирк и страхливи балами които първи се набодоха с бълвочи препарати ще го направят отново..

34

Анонимен

преди 1 година

Ако някой се набоде, значи е м.ймун!

fallback