Снимка: БГНЕС
fallback

В Испания очакват нахлуването на опасно топла вълна, заради която в някои части на страната температурите ще достигнат 44 градуса. Заради прогнозите на синоптиците в седем автономни региона е обявена тревога за опасно горещо време. Очаква се температурите да се запазят и през цялата следваща седмица.

Навлизането на топъл въздух от Северна Африка ще доведе до значително покачване на минималните и максимални температури в голяма част от Иберийския полуостров. Те ще се задържат до края на следващата седмица, според прогнозата на Държавната метеорологична агенция, съобщи БНР.

Андалусия, Арагон, Кастилия-Ла Манча, Кастилия и Леон, Каталуния, Естремадура и региона на Мадрид са седемте области, в които вече са издадени предупреждения за риск от много високи максимални температури до 44 градуса по Целзий. Още по-горещо се очаква да бъде в долините Гуадалкивир, Тахо, Гуадиана и Ебро.

Топлият вятър ще донесе и пустинен пясък от Сахара, което има опасност да предизвика намалена видимост. Очакват се и топлинни бури във вътрешността на северната част на страната, със силни пориви на вятъра. Едва след края на следващата седмица е възможен спад на температурите, които през последните няколко години заради промените в климата стават все по-високи на територията на Иберийския полуостров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

Пепи

преди 1 година

До КОй машала . Браво на тебе . Явно си тираджия . Щом ще минаваш границата . А и явно нямаш акъл . 100 пъти ти казах че съм си в момента в България . Каква граница испания - франция .

35

КОй

преди 1 година

До ПепиМного правилно мислиш, ела август на границата(Препинян) да ти помахам(Може и само с едно пръстче) от там.Заблудена душицо мирилзива.Миришеш на завист...точно заради такива като тебе държават е на това дередже,само знае да мрънка и като му затворят устата веднага почва да обижда...Не наистина няма какво повече да ти кажа....ВЯрвай нан каквото тяам вярваш,заври си главата още по дълбоко в.... и не ме занимвай повече. 100% ***....

34

Пепи

преди 1 година

До КОЙ мисля че си някъв клошaр на социални помощи в испания ,

fallback