Снимка: БГНЕС/EPA
fallback

Ще работя за решение на въпроса за Северна Македония през юни.

Oще по темата
Това обяви европейският представител по разширяването Оливер Врахей, цитиран от ДАНАС.

Той говори преди посещението си в България, което е в днешния ден. Това стана по време на срещата на "Отворени Балкани".

"Докато има малък шанс ще продължа да работя, като си сътрудничим с Франция. Няма да оставим и един необърнат камък преди да намерим решение", заяви Вархей.

Той потвърди, че Франция е ангажирана в преговорите. Държавният глава на страната Еманюел Макрон лично участва в някои разговори.

България и Северан Македония се опитват да постигнат споразумение, което да позволи на македонското правителство да започне преговори с ЕС. Търсят се различни варианти.

Вархей потвърди, че е важно да се намерят решения, приемливи и за двете страни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

Анонимен

преди 1 година

Търси го в междубузието на киро..

35

Анонимен

преди 1 година

Ами нека търси решение,но търси под вола теле.Скопяните щом се отричат от своята майка България да си измислят азбука и език а не да говорят западнобългарски диалект, и да не си присвояват история която е българска.Да признаят своето изкуствено създаване от Коминтерна 1944г.Сеят омраза към нас и извършват вандалски актове,не можем да вдигнем ветото.Дори сегашното им науменувание Северна Македония е НЕПРИЕМЛИВО-защото там македонци от векове НЯМА.

34

Парнаджия

преди 1 година

Защо ЕС подкрепя страна извън ЕС срещу страна от ЕС?

fallback