Снимка: БГНЕС
fallback

Универсално зарядно ще има за смартфони, таблети, конзоли и цифрови фотоапарати. Това се споразумяха представители на 27-те страни членки на ЕС и евродепутатите. Нововъведението до есента на 2024 година, а на следващ етап - и за лаптопите. Това съобщи Европейският парламент, цитиран от Франс прес.

Този регламент, който ще наложи единен Ю Ес Би-Си (USB -C) порт за всички електронни апарати с малък и среден размер, цели да ограничи вредните за околната среда отпадъци и да защити правата на потребителите, принудени да трупат несъвместими за различните им устройства зарядни.

Американският гигант "Епъл" (Apple) , който защитава технологията си за зареждане "Лайтънинг" (Lightening), се противопоставя яростно на подобни инициативи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Анонимен

преди 1 година

Хващам бас за 1000лв, че никой коментирал долу, не е отварял и не знае как работи т.нар. зарядно. Това отдавна не е трансформатор с грец и един кондензатор, а доста сложно у-во с интерфейс за комуникация с консуматора и доста защити срещу "тъпо" ползване. Освен всичко друго, масово се оставят мушнати в контакта и без товар, изтърват се във вода и се включват към какви ли не джаджи. Затова хората въвеждат изисквания и CE маркировка, за да е БЕЗОПАСНО!

24

Някой си от някъде

преди 1 година

До Германец На теб ако не ти харесва билет-самолет-Бруклин.Там ще бъдеш при себеподони.

23

Анонимен

преди 1 година

Догодина - цели проводници!

fallback