Снимка: Bulgaria ON AIR

"Когато под една къща има дим, това означава, че има живот. Госпожа Генчовска е външен министър на България и е един много добър министър", посочи депутатът от "Има такъв народ" Пламен Абровски в студиото "Денят ON AIR".

Той изтъкна, че е поканил министъра в петък да отидат на "Капитан Андреево" и двамата съвместно да видят какво се случва със златната лаборатория.

"България е външна граница на Европейския съюз. Това е изключително важна задача. Ние не само спираме мигрантите, но през нас минава контролът върху храната, която ядат не само нашите деца, а децата на Франция, Германия, Австрия, Чехия и Унгария. Ние там трябва да имаме железен контрол", допълни депутатът от "Има такъв народ".

"След изслушването на изпълнителния директор на Българската агенция по безопасност на храните останаха много повече въпроси, отколкото отговори. Както разбрах, проблемът е, че идва един ТИР от Турция, минава някак си границата, влиза в някакво място, където има някакви камери, които не работят или са завъртени надолу. След това се отваря от едни хора, които явно не са на държавата, проверява се от лаборатория, която не е на държавата, затваря се от някакви хора и тръгва някъде в Европейския съюз. Ако това е вярно, ние забравяме за Шенген. Това означава, че ние нямаме граница", коментира Пламен Абровски.

Неговото мнение е, че ако се компрометира тази външна граница, това означава ние да загубим износа си на стоки в единния общ пазар.

"Надявам се, че тази лаборатория няма да ни струва повече, отколкото ние можем да си позволим", каза гостът пред Bulgaria ON AIR.

"Нулевото ДДС на хляба трябва да бъде само за един определен хляб. Ние винаги сме настоявали намаляването на ДДС да започне първо от суровините и след това да се прехвърли върху преработената продукция. Ние трябва да приложим мерките точно там, където са най-необходими", завърши Абровски.

Коментари Напиши коментар

5

Анонимен

преди 3 месеца

ИТН не са петата колона на Москва в България, а първата.

4

Анонимен

преди 3 месеца

Това статия ли е? Нещо не я разбрах. Какво значи " компрометирана граница"? Тук са пуснати просто някакви цитати, а от това статия не става.

3

Недоумение

преди 3 месеца

Кои точно емигранти спираме - онези с бебета с по на два месеца, които минават свободно през оградата ли, или онези, натоварени в един бус за 8 човека, а вътре 15? Чалгари, излъгахте народа и се набутахте и вие да ядете и пиете народни пари.