Снимка: БГНЕС/EPA
fallback

Германия не е доволна от това, че ЕС все още няма споразумение за петролно ембарго за Русия. Това обяви германският вицепремиер Роберт Хабек, съобщи Deutschlandfunk.

Германия е готова да приеме въвеждането на такова решение, дори без участието на Унгария.

Oще по темата
Унгарското правителство отказва да се съгласи с решението.

От там настояват да получат гаранции за алтернативни доставки. Германия е изготвила план за заместването на руския петрол.

Унгария настоява, че е прекалено зависима от руския петрол. За това и не вижда варианти, с които да приеме общо решение на ЕС.

"Ако в ЕС предложат да приемем ембаргото с изключение на унгарската държава, ние сме готови да подкрепим това. Подобна идея обаче не е обявена", заяви Хабек.

Германското правителство продължава да води разговори с европейските ръководители.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

60

Конрад

преди 1 година

Искам да си спрат газта, а не да плащат в рубли. С петролчето - лесно и удобно.

59

Анонимен

преди 1 година

Треперете ***

58

Анонимен

преди 1 година

Спокойно. Глобалните решения не стават за 3 дни. Унгарците сега се лакомят да изкрънкат допълнителни привилегии, ама в края на краищата ще клекнат. А Путин колкото и да се перчи пред неговите - войната е с предизвестен край. Колко ще издържи Кремъл? Неадерталците в техническо отношение срещу света. Дрънканици на журналисти срещу заплащане и подкрепени във форума от нашенски еничарчета срещу по дребно заплащане Следете кривата на спада на руските доходи кога ще се пресече с линията на глада. Е?

fallback