Снимка: БГНЕС/EPA
fallback

Европейски представители предложиха соларните панели да станат задължителни за покривите на обществените и търговски сгради в ЕС, съобщи Фигаро.

Правилото може да бъде въведено до три години.

Oще по темата
До края на десетилетието то ще важи и за жилищните сгради.

Групата работи по план, който да гарантира, че е енергийно независима. Подробности бяха представени от европейския председател Урсула фон дер Лайен.

Основната идея е да се осъществи преход към чиста енергия. Планира се намаляване на търсенето и алтернативни доставки.

Вероятно ще се търси енергийна ефективност от тринадесет процента. Планира се кампания сред гражданите, както и програма за изолация на сгради.

Повишен ще бъде и делът на чиста енергия в потреблението до края на десетилетието. Програмите за чиста енергия ще станат основни за групата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

51

До 51

преди 1 година

Абе ти да не си Минчо Празников, че да знаеш в коя държава за колко време пече слънцето и къде и как огрява. То няма метеорологичен екип на този свят , който да направи годишна прогноза и да познае точно. Хората се ограничават с прогноза за седмица , максимум две напред. Но ти трябва да си някакъв феномен. Иначе според мен идеята не е лоша , но не е достатъчно. Грешката на ЕС е , че иска да спре АЕЦите и е против атомната енергия. Още не сме готови за това.

50

ЖбнЛ

преди 1 година

Леле направо гениално! Сега ще наливат милиарди на китайски формички да им правят тенекета, както отбеляза някакъв японец. А не се сетиха за 20 - 30 години , когато му наливаха трилионите на путкьо за платинена газчица и нефче, че другаря Си една тръба не му пусна на жуженцето, че му е такова приятелче!

49

БПФ

преди 1 година

И коя е урсулата, че да ми заповядва какво да си сложа на покрива?

fallback