Снимка: Pixabay
fallback

В Испания вече има потвърдени 22 случая на остър детски хепатит с неизвестен произход. Според Европейския център за контрол и профилактика на заболяванията (ECDC) на континента те са поне 102, а във Великобритания 163.

Случаите в Испания са повече отколкото в Австрия, където има два установени случая, Белгия (3), Франция (2), Германия (1), Нидерландия (6), Полша (1), Португалия (8) и Швеция (9), но са по-малко от Италия, където случаите са 35, предава БНР.

11 от заболелите деца под 16-годишна възраст във Великобритания се нуждаят от чернодробна трансплантация, докато в Испания все още няма такива усложнения.

Според педиатрите основната вероятна причина за хепатита е Аденовирус 41, който е открит в пациентите и досега никога не се е свързвал с хепатита, поради което не може да става въпрос за случайност. Те призовават към спокойствие, за да могат здравните власти да си свършат работата без масова психоза

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

Хикса

преди 1 година

В Испания не само хепатит,но Менингитът е тръгнал сред младите,ама якооо.Дори ваксинират децата и младежите.А за "странни болести" по кожата направо е чудо и приказ,товече и крака почнаха да режат.Ама странични ефекти от ваксините....Неееееее е възможно и не щат да им влезе в мозъка щото са на 90% ваксинирани.Само децата от 0до 5 им останаха.

30

Хикса

преди 1 година

Само испанците и австралийците разрешиха боцкането на децата от 5 до 12 годишни.Тук нямаше никакъв натиск от властите всичко беше доброволно,но"министерството на истината"си свърши блестящо работата,масова психоза сред населението.Дори и сега виждам хора с маски,тръгнали на разходка сами и сред природата.

29

Пръскачка

преди 1 година

Чета коментарите и си викам, защо казват че сме нямали достатъчно медици, ми не са видели коментиращите под новините явно

fallback