Снимка: БГНЕС
fallback

Украйна се нуждае от доставки на оръжие и от по-строги санкции срещу Русия. Това заяви украинският президент Владимир Зеленски пред депутатите от Националния съвет (парламента) на Словакия, говорейки във вторник чрез телеконференция. Излъчването бе осъществено от словашки телевизионни канали, цитирани от международните медии.

Oще по темата

"Първото нещо, от което се нуждаем, са оръжия. Словакия ни предостави това, от което се нуждаехме...говорим за самолети и хеликоптери", каза Зеленски. "Друг инструмент са санкциите. Ако те отслабват, тогава ще ни бъде трудно“. Украйна, според Зеленски, трябва да затегне антируските санкции на ЕС, предава БГНЕС.

Спирайки се на енергийните санкции срещу Русия, той подчерта, че това е голям проблем за Словакия, която е почти изцяло зависима от руските доставки на петрол и газ. Въпреки това отхвърлянето на енергийните суровини е необходимо, за да могат европейските държави да се отърват от руската зависимост, смята той. Зеленски призова за бързо приемане на Украйна в Европейския съюз и за подкрепа на Братислава в усилията на страната му по този въпрос. Присъединяването на Украйна към ЕС, каза той, ще засили отбранителната способност на общността.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

165

Анонимен

преди 1 година

Зеленски е маша на САЩ. Това се вижда съвсем ясно. САЩ искат война в Европа за да смекчат собствените си проблеми. Слаба Русия , но и слаба Европа. Много силен сигнал към Китай да не надига глава. Закрепване на стария световен ред. САЩ да са на върха. Само че всички "големи" искат своя дял от света. Това минава през война. Който победи ще живее добре. За другите каквото остане.

164

sabi

преди 1 година

този маниак си изпълни задачата великолепно: зарибиха целия свят да му повярва на "крокодилските сълзи" & на псевдо храброста му от екрана & даже уж хокащ световния елит за помощ. Всъщност е идеален план за протакане на войната, ескалиране до дупка, отказване на мир. Блек Сабат имат култова песен за тези които планират & печелят от войни ""Прасетата на Войната", но този е само пионка. Великаните са като военно индустриалния комплекс шеф на Рейтиън, където сега ври и кипи производство за несметни печалби ="Войната ва Украина е благоустроина за бизнеса ни", каза си без срамно военно изгодника.

163

Анонимен

преди 1 година

Дайте им оръжия, те сами ще се избият.

fallback