Снимка: БГНЕС
fallback

Във вторник министър-председателят на Ирландия предупреди британския си колега да не се опитва едностранно да отменя правилата, договорени с Европейския съюз за търговията в управляваната от Великобритания Северна Ирландия след Брекзит.

Вестник "Таймс" съобщи в понеделник, че британският външен министър Лиз Тръс е на път да се откаже от голяма част от протокола за Северна Ирландия, уреждащ тази търговия, след като се е отказала от преговорите с Европейския съюз по споразумението за Брекзит, предаде "Ройтерс".

"Тази сутрин разговарях с министър-председателя Борис Джонсън. По отношение на протокола подчертах необходимостта от засилване на дискусиите между ЕС и Обединеното кралство и от избягване на едностранни действия", заяви Мишел Мартин в Twitter.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Анонимен

преди 1 година

Бе да си спретнат една истинска малка войничка, какво само приказват

4

Анонимен

преди 1 година

Когато двете Ирландия се обединят ще стане много интересно.

3

Aлоу, 2

преди 1 година

Руснаците открай време снабдяват ирландските кухи манерки с оръжие, взривове и т.н. и нищо не стана, хората са си тъ..пи. Преди са ги въоръжавали германци, още по-преди испанци. Същата работа. Играят го мафиоти, но англичаните са по-умни от тях .

fallback