Снимка: БГНЕС
fallback

Бензин в Гърция вече не се продава под 2 евро за литър, съобщават собствениците на бензиностанции. На островите цените днес достигат 2 евро и 50 цента, а експерти предвиждат допълнително повишаване до края на седмицата, съобщи БНР. 

60% от гърците, според публикувани днес анкети, се ограничават в разходите за храна, ток и бензин. В рамките на две години цената на бензина е скочила със 70%.

В Северна Гърция, където туристите пристигат с личните си автомобили, очакват отлив поради високите цени на горивата.

Няколко съдебни иска са подадени срещу компаниите за производство и доставка на електроенергия, като съдът трябва да реши дали има спекула с цените за битовите потребители. Граждани искат да им се върнат платени суми.

Полицията съобщава за много случаи на източен бензин от автомобили и приканва собствениците да оставят колите си на охраняеми паркинги.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Кико

преди 1 година

Но наш Кирчо лъже 100 пъти повече!

9

Анонимен

преди 1 година

Не мога да разбера какво разбирате под висока цена 2 евро/л в Гърция? Там заплатата е по-висока 2,3 пъти в сравнение с тази в България. Делим две евро, т.е.4 лв на 2,3 и получаваме 1,70 лв на литър бензин. Нас Кирчо и Кокорчо ни наредиха при заплата 2,3 пъти по-ниска от тази в Гърция с 2,95-3,20лв/л бензин. Редев, ти ни натресе тези алчни американски възпитаници! Откажи се от тях!

8

До Някой

преди 1 година

Не ще ни го препродават,все пак са византийци а не тъъъъпанари като нас!

fallback