Снимка: БГНЕС
fallback

В телевизионно обръщение към нацията в неделя, 8 май, по повод годишнината от края на Втората световна война, германският канцлер Олаф Шолц увери Украйна в солидарността си в борбата срещу руската инвазия.

"Путин няма да спечели тази война. Украйна ще устои", каза Шолц.

Oще по темата
Тази година датата придобива особено значение, тъй като две страни, които някога са били жертви на нацистка Германия - Украйна и Русия - сега са във война, защото Русия я е отприщила, каза той, предаде "Ройтерс".

Шолц заяви, че Германия ще помогне на Украйна с хуманитарна, финансова и военна помощ.

Няма да има мир, диктуван от Русия, каза той, като повтори забележките, направени и от председателя на германския парламент Баербел Бас по-рано в неделя.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

68

Анонимен

преди 1 година

Фашистът си остава фашист. Шолц е наследник на фашисти. И държавата му не се е променила от втората световна война. Както Хитлер си мислеше, че ще завладее Съветския съюз и беше подпомаган от Британия, Франция, САЩ, Италия и други европейски страни, така сега същите страни помагат и въоръжават Украйна до зъби с цел да унищожат Русия. Това си им е вековна мечта. И през годините опитват непрекъснато. Няма да се получи. Колкото и да се крият истината излиза наяве. Бог е с Русия!

67

Анонимен

преди 1 година

Наденицата хаха

66

R.A.T.M

преди 1 година

Байдън показва на Шолц пулт с три копчета и му казва натискам жълтото и Китай го няма, натискам червеното и Русия я няма, натискам зеленото и Европа я няма. Шолц му казал, че дядо му имал три гърнета златно, сребърно и фаянсово, но като влезли руснаците в Берлин дядо му се на..ал в коридора.

fallback