Снимка: БГНЕС/EPA
fallback

Европейският парламент прие законодателно предложение, което предвижда реформиране на закона за парламентарните избори във всички страни, съобщи Нова.

Парламентът започна реформа на избирателния закон на ЕС. Това ще превърне изборните правила във всички отделни страни в единни европейски избори.

Разработена е програма на Европейския парламент. Всеки избирател ще има по два гласа.

Единият ще е за избор на народните представители в националните избирателни райони, а другият в общоевропейски избирателен район.

Oще по темата
Осигурено ще бъде балансирано географско представителство в тези листи. За това и държавите ще бъдат разделени на три групи в зависимост от своето население.

Листите с кандидати на целия ЕС трябва да бъдат представени от коалиции, национални партии или европейски избирателни групи. Вероятно в листите ще се редуват кандидати от мъжки и женски пол.

Реализирана ще бъде нова Европейска избирателна агенция, която ще наблюдава спазването на предложените правила.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

Анонимен

преди 1 година

да не ни се месят в изборите и техните не им ги искам, нещо като конституция ние нямахме ли си или тия взеха за всичко да ни командват вече

30

Фейсбойко

преди 1 година

Аааа, Урсула, с тебе не сме се разбирали така како! Ми аз ся кък ше спичелъ? ГЕРБ кога ше спичели?

29

Анонимен

преди 1 година

Не ангажирам никого, но Аз за себе си усетих , че след това членство във ЕС и НАТО от година на година ставам все по - беден , търпя лишения и усещане за лошо качество на Живот !

fallback