Снимка: БГНЕС
fallback

Виена прие засега Австрийската петролна и газова компания OMV да плаща доставките на руски газ в рубли чрез откриване на сметка в руска банка.

Според новата руска схема купувачи от държавите, определени от Москва за неприятелски страни, ще прехвърлят средствата си за покупката във валута към Газпромбанк, която ще купува за тях рубли на фондовите борси. И ще ги превежда на вносителите по специални рублеви сметки, от които ще се извършва плащането на доставките.

Енергийният министър на Австрия Леонере Гевеслер заяви, че без руски газ стрянятя не може през годината да запълни хранилищата си. Австрия сега е зависима 80% от руски газ страна. Според енергийния министър Леоноре Гевеслер трябва да се търсят алтернативни доставчици.

В Туитър обаче Немахер написа:

"Преди фалшивите новини за руската пропаганда да се разпространяват по-нататък тук. Разбира се, OMV ще продължи да плаща за доставките на газ от Русия в евро. Австрия се придържа към съвместно договорените санкции на ЕС до точката и запетаята."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

84

Обективен

преди 2 години

Да,ама наш Киро Простото е мъж и ще стои на позиция да не плаща в рубли. Призовал е всеки българин да дари една метанова пръ_дня за да напълни хранилището в Чирен. Той вече е пуснал една на пресконференцията която дава в момента. Кокорчо го е последвал, но малко се е изпуснал при напъна.

83

Еди кой си!

преди 2 години

Ако съм на мястото на "тавариш" Путина ша ги карам всички не в рубли да си плащат а в копейки! Копейки да ходят да търсят!

82

Анонимен

преди 2 години

Реално плащането е в евро. Но наглосаксите не могат да докопат парите.

fallback