Снимка: БГНЕС
fallback

"На този етап, както и през изминалия период, ние се намираме на ниво размяна на идеи. Все още няма общоприемлив документ, който би могъл да бъде споделен за одобрение в институциите на двете държави", каза премиерът на Северна Македония Димитър Ковачевски за сегашното състояние на отношенията между България и Република Северна Македония, цитиран от БГНЕС.

"На няколко пъти имах възможност да кажа, че аз като човек вярвам в целта и работя за постигането ѝ. В самото начало на мандата на това правителство, при това още в първия работен ден, имахме среща с премиера на България и започнахме процес за сформиране на работни групи в различни области – икономика, инфраструктура, култура, образование, европейска интеграция.

Те са значими за бизнес-общността, за образователната система и като цяло за гражданите. Те са обърнати към бъдещето за подобряване на сътрудничеството между гражданите и между институциите в двете държави", каза Ковачевски пред държавната агенция в Скопие Миа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

Лойко

преди 2 години

Едва ли има някой в България на когото да му е ясно какво искаме от Македониа.Едни викат българско малцинство да признаят,други казват сакън,в никакъв случай малцинство,защото те ще поискат реципрочност,други българите народотворна част от Македониа и незнам още какви щуротии...Не признаваме резултата от преброяването им.Ами и те не признават нашето преброяване,няма графа македонци при нас.Пълни глупости.Конституцията не може да отрече нещо което съществува.

32

Анонимен

преди 2 години

Странна работа- тук инсталираха канадоподобни и безродни момчета, а в Македония не става- там са си яки югоносталгици и верни на сърбокомунизма древни македонци... Ако и там сложат като нашите - ще му намерят колая и ще има взаимни отстъпки, а то сега само ние да отстъпваме и то на техните откровени фалшификации...

31

ФЪ

преди 2 години

Украинците защо не отиват в БЮРМ? Нали там било много хубаво! Защо всички искат в българските хотели на Черно море? И претенции за храната имат. Кога ли ще започнат да се оплакват, че персонала не е почистил хубаво тоалетните в хотелските им стаи?

fallback