Снимка: БГНЕС/EPA
fallback

ЕС ще се опита да убеди Китай да спре своята подкрепа за Русия. Това обяви държавният секретар по европейските въпроси на Франция Клеман Бон, съобщи Фигаро.

Предстои голяма среща между европейските ръководители и китайският държавен глава Си Дзинпин. Представителите на ЕС ще са председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и председателят на Европейския съвет Шарл Мишел.

"Срещата ще се фокусира върху ролята, която очакваме да играе Китай. Това ще гарантира върху Русия да бъдат приложени необходимите влияние и натиск. Първоначалната идея на срещата на върха не беше такава. Това стана по необходимост", заяви Клеман Бон.

Важно е дали Китай използва своето влияние за гарантирането на мир. ЕС опитва да получи гаранции, че страната не партнира на Русия в заобикалянето на западните ограничения.

Китай демонстрира добър диалог с Русия и приветства двустранното партньорство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

48

баба мара

преди 2 години

ако не са единни русия китаи индия загиват заедно ще победят злото нареченонов световен ред доминиран от сащ

47

До Анонимен 48

преди 2 години

Китай не са с Русия и изобщо не са против запада. Китай иска да води новия глобалистичен и корпоративен свят и да измести САЩ. Русия не иска корпоративен и глобалистичен свят изобщо. Китай не е приятел на Русия въобще! Китай ползва Русия за прокси война срещу запада. Но ако на Китай му се наложи да избира Русия или Запада финансите които Китай получава от взаимоотношенията си със запада са само около 100 пъти по-големи от тези които получава от Русия. Дори няма да се замислят за Русия!

46

do Отвратен

преди 2 години

Тоест ако Русия им хвърли атомна бомба ли? Интересно тогава от кого ще си отвратен?

fallback