Снимка: БГНЕС/EPA
fallback

Словакия ще намали броя на служителите в руското посолство, обяви говорител на външното министерство на страната, съобщи ТАСС.

Решението идва след действия на руското правителство. От там обявиха, че ще отпратят трима словашки дипломати от страната.

Oще по темата
Това доведе до протести от словашка страна. Сега персоналът на руското посолство в страната ще бъде намален с 35 служители.

Представители на Словакия обясниха, че отпращането на техните дипломати е неоснователно. Според тях те не са нарушили дипломатическите правила и затова ще бъде даден ответен отговор. Очаква се да се разбере кои руски дипломати ще напуснат страна.

Руското външно министерство проучва решението на Словакия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 2 години

Нещата отива на зле. Когато дипломатите се отзовават, решаването на проблемите с преговори става все по-малко възможно. Европа е подпалила две световни войни. Вероятно помнещите разрушените европейски градове и жертвите на войните са намалели. ПРез последните гони само холокостата беше нещо лошо, против войните нямаше и дума. Сега е същото. Гадовете си искат войната.

11

Словенски шекер

преди 2 години

Абе оня ден даваха как словаците издигат тяхното знаме пред представителството им и укръхите одма ги згълчаха да го махат че много мязало на русише байракише. Някой знае ли какво стана. Словаците се надяват да порнат от УКРето цялата им Воронежка провинция. Те лесно се нагаждат. Когато Хер Хитльо нахлу в Чехословакия, Братислава одма изкопа едно фашистче и айде тъгъдък. КогатоЧервената Армия опират тяхната територия одма спретнаха едно СНВ, словенсконародновъзстание от където дойде ГуставХусак

10

Империя на злото

преди 2 години

Ха-ха-ха, *** ги гонят отвсякъде. Да заминават за Китай, Индия, а може и в Еритрея.

fallback