Снимка: БГНЕС
fallback

Германското правителство съобщи, че руският президент Владимир Путин е казал на канцлера Олаф Шолц, че Европа може да продължи да плаща за руския газ в евро, а не в рубли, както беше обявено по-рано.

Oще по темата
Говорителят на германското правителство Щефен Хебестрит заяви, че Путин е казал на Шолц, че плащанията от Европа през следващия месец "ще продължат да бъдат в евро и ще бъдат преведени както обикновено в „Gazprom Bank ", която не е засегната от санкциите".

След това банката ще преобразува плащанията в рубли, цитира Хебестрит думите на Путин.

"Германия изрази настояването си плащането за газ от Русия да се извършва в евро или долар", съобщиха от кабинета на министрите след разговора между Шолц и Путин.

В разговор с Путин Шолц е изразил несъгласие с предложената схема за плащане на руския газ и е поискал писмено обяснение, съобщава БГНЕС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

72

Ваня

преди 2 години

До Анонимен-59 Отдавна Русия се е запасила с процесорите! И не са само кинжалите , има и други! Тези неща не ги разбираш, малкият!

71

Анонимен

преди 2 години

Няма рубли няма газ а сега пращайте оръжие на нацистите

70

Анонимен

преди 2 години

До 555 "които могат да лапнат цялото количество задоволявало Европа , та и за още ще питат." Може ли да ме информираш какво е текущото количество газ, което Русия изнася съответно към Китай и към Европа. Искам да разбера дали имаш връзка с реалността. :))))

fallback