Снимка: БГНЕС
fallback

Европейският парламент категорично осъди руските военни действия срещу Украйна.

Резолюцията бе подкрепена от 637 евродепутати, само 13 бяха "против", а 26 се въздържаха.

ЕП поиска незабавно спиране на руските военни действия в Украйна и безусловно изтегляне на руската армия от международно признатите държавни граници на Украйна.

ЕП категорично отхвърля и руските ядрени заплахи и се обяви за разширяване на санкциите срещу Русия. ЕП призова НАТО и ЕС да бъдат готови за всякакви варианти.

ЕП поиска страните от ЕС да ограничат дипломатическото и консулско присъствие на Русия. Европейският парламент ще настоява за международно разследване на събитията в Украйна, заяви ръководител на ЕП.

Извънредната сесия на Европейския парламент по Украйна започна с решително осъждане на руската военна агресия.

Европейският парламент приветства кандидатурата на Украйна за членство в ЕС, каза при покриването на сесията Роберта Мецола, цитирана от БГНЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

43

Shark

преди 2 години

ЕП къде спа бе, когато това всичко се подготвяше и когато стана ясно, че ще се стигне до конфликт. А, КЪДЕ БЯХТЕ БЕ МУХЛююВЦИИИИ! Точно ЕП и лидерите на ЕС трябваше да станат последници в преговори между Путин и Зеленски, а не сега да ми приемате декларации и да пращате оръжия в Украйна, че да може този конфликт да няма край!! Двуличници мръсни!

42

Анонимен

преди 2 години

Каква агресия бе, мухльoвци! Агресия е да налагате еврофондовете си, да потискате работническата класа, да финансирате мафиотите в България и да не ви пука, че тук среден пенсионер е вече на минимална пенсия 150 евро! Пичове, колко стува газта ви, я кажете? Колко беше, 1300, 1400 долара? Това колко евро е? Колко е пенсията на повече от половината пенсионери в БЪлгария, 505 от които още работят за 100-200 евро?

41

Анонимен

преди 2 години

2019 зелински изплува с офшорки в Пандора пейпърс, Нека да добре е дошъл в ЕС, още един корумпиран продажник, който да обслужва чужди интереси и продава и жертва народа си. Конкуренцията за горене на *** става голяма.

fallback