Снимка: Pixabay

Франция обяви днес, че ще последва други европейски държави и ще затвори въздушното си пространство за руски самолети като наказание за инвазията в Украйна, написа в Туитър транспортният министър Жан-Батист Джебари, цитиран от Ройтерс.

"Франция затваря своето въздушно пространство за всички руски самолети и авиолинии от тази вечер", допълни Джебари.

Норвегия реши също да затвори въздушното си пространство за руски самолети след руската инвазия в Украйна, каза днес външната министърка на страната Аникен Хуитфелд пред информационна агенция Ен Те Бе.

От тази вечер Нидерландия също затваря въздушното си пространство за руски самолети, съобщи министърът на инфраструктурата, цитиран от Ройтерс.

"Няма място в холандското въздушно пространство за режим, който прилага ненужна груба сила", заяви в "Туитър" Марк Харберс. Италия също забрани прелитането на руски самолети над нейната територия в отговор на руското нашествие в Украйна.

На днешното си заседание правителството на Република Северна Македония реши да се присъедини към препоръките на ЕС и на страните членки, които вече са взели такова решение, за въвеждане на забрана за влизане във въздушното пространство на Република Северна Македония за авиокомпании от Руската федерация. (БТА)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase