Снимка: БГНЕС
fallback


11 души продължават да бъдат в неизвестност след пожара, избухнал на ферибот в Йонийско море. 9 от тях са български граждани.

Oще по темата

Българското посолство в Атина и генералното ни консулство в Солун са в постоянен контакт с гръцките власти и оказват необходимото съдействие.

Късно снощи правителство организира щаб, който е в координация с гръцките власти и постоянно следи информацията относно инцидента. На борда на ферибота е имало 288 души, от които 127 български граждани.

"Следим всяка информация, за да сме сигурни, че българското правителство прави всичко възможно, за да можем да върнем българите от ферибота обратно в България", заяви снощи министър-председателят Кирил Петков.

БГНЕС припомня, че пожарът е избухнал в 04:25 часа местно време в гаража на кораба, а 15 минути по-късно огънят вече е обхванал горните палуби. Екипажът осъзнал, че не може да се справи с пожара, и веднага започнал да спуска спасителни лодки.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Кико

преди 2 години

Пътувал съм с тази дестинация. 90 % са *** събратя тръгнали за селскостопански работници в Южна Италия. С тях не се излиза на "глава"! В кино салона се гледа само програми по техен вкус- мнозинство!!!

7

Анонимен

преди 2 години

От 11 души 9 българи? Пак лош късмет.

6

Ми

преди 2 години

Нещо прекалено бързо се е разраснал пожара. Съмнително е!!

fallback