Снимка: архив, БГНЕС
fallback

През 2020 г. Националният институт по социално осигуряване на Италия е спестил 1 милиард и 100 милиона евро пенсионни разходи поради прекомерната смъртност от COVID -19, засегнала предимно гражданите и пенсионерите от 65-годишна възраст нагоре, предаде БНР.

Отчита го доклад, представен в Сената, от центъра за изследване на социалното осигуряване Itinerari previdenziali, в който се посочва, че в резултат на това до 2029 г. ще има по-малко разходи от общо 12 милиарда евро и системата остава стабилна.

Уточнява се, че така ще бъде през следващите 15 години - чак до 2035 г., когато предстои да се пенсионират родените до 1980 г.

Алберто Брамбила – директор на изследователския център, смята, че предсрочната възраст за пенсиониране на 62 г. трябва да се премахне. Пенсионната възраст е на 67 години при минимум 20 години трудов стаж със съответните вноски.  
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

56

Дедо

преди 2 години

Интересно по каква схема и с какви обяснения ще усвоят излишъците ...:)

55

Кико

преди 2 години

Сигурно и хемураиди и рога имат вече!

54

Анонимен

преди 2 години

Ваксинираните около мен имат странични ефекти като диабет, задух, пресипнал глас с давене,болки в краката. Освен това и го преболедувах. И всичко това да намалят населението.

fallback