Снимка: БГНЕС
fallback
Страните да работят заедно, за да се сложи край на острата фаза на пандемията. За това призова ръководителят на Световната здравна организация Тедрос Гебрейесус, цитиран от Ройтерс.
 
По думите му държавите вече разполагат с всички инструменти за постигането на тази цел.
 
"Пандемията от Covid-19 вече навлиза в третата си година и ние се намираме в критичен момент. Не бива да се позволява пандемията да продължи да се развиваи се движим между паника и небрежност", отбеляза шефът на СЗО.
 
На пресконференция с германския здравен министър Свеня Шулце в Женева Тедрос Гебрейесус отбеляза още, че Германия се е превърнала в най-големият донор на СЗО.
 
Досега винаги САЩ са били най-големият спонсор от страните членки на организацията. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

УМЕН

преди 2 години

От Св(и)ня Шулце освен спонсориране на ционизма поради овча политкоректност и гузна съвест друго не сме и очаквали.

27

Анонимен

преди 2 години

СЗО има частни спосори кат Бил Гейтс

26

Анонимен

преди 2 години

Не знам при положение, че от СЗО чeп за зеле не става защо изобщо я поддържаме тая организация? Мисля, че България трябва да спре да дава каквито и да било пари по ООН-та, СЗО-та и всякакви други безполезни бюрокрации. Какво направиха от СЗО за тия 2г? Спряха и подтискаха информация за КОВИД в началото, после не помогнаха нито за изолиране на ДНК-то на вируса, нито за проследяване на произхода, нито за намиране на лек или ваксина. Нищо не направиха, само през 2м излизат с ново отворено писмо.

fallback