Снимка: БГНЕС
fallback

Още протести срещу мерките за борба с вируса в Западна Европа. Центърът на Брюксел беше блокиран от митинг срещу политиката на белгийското правителство. Четири организации, които искат да отпаднат изискванията за зелен сертификат и социална дистанция се събраха пред една от гарите в града.

Протестиращите са против мерките, въведени през декември. Те изискват маски за децата в началните училища и зелени сертификати за влизане в транспорта, заведенията и културните институции.

“Неправилно е, че правителството взима решения вместо нас. Това вече не е демокрация. Принуждават ни да правим неща, с които не сме съгласни. Не мога да го приема”, смята Сесил Мино, противник на здравните сертификати.

“Фактът, че има здравни сертификати е ограничение на моите права. Това разделя обществото на две категории. А сертификатът не е базиран на научни доказателства”, заяви Мари-Клер, която е лекар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

41

Анонимен

преди 2 години

Геьовете се събудиха но вече е късно ,надупчиха ги всичките с ментетата ваксини )

40

Анонимен

преди 2 години

"Това вече не е демокрация" - че кога е имало демокрация? И какво е демокрация? "Избираш" някакви мишоци, обещали да се грижат, а после ти се казва "Я ДГД, ЕС, ЕК, НАТО, БАТО... така казаха", ама ти тях не си ги избирал. Не си избирал СЗО, Микромекия и т.н. За каква демокрация върви реч? Голямата бяла птица, от другата статия искала ЕП да бил световен лидер... Смех... Как празнодумци и нищоправещи да са лидери?

39

ГОЧО

преди 2 години

И да се ваксинирате, свобода няма да има! Ваксината е само оправдание за да нулират средният и дребен бизнес! И представа си нямате колко народ и-з-м-и-р-а от други болести, но за това не се говори, защото се е превърнало в традиция. Нужно е е нещо ново за да се внушава страх на о-в-ц-е-т-е! А страх, в кобинация с необразованост си е велико оръжие! Привидно всичко се получава доброволно и демократично.

fallback