Снимка: архив, БГНЕС
fallback

15 страни членки на Европейския съюз са се съгласили да приемат за презаселване 40 000 афганистанци. Това е станало на срещата на вътрешните министри от блока, съобщи еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон, цитирана от Френс прес.

Най-много ще заживеят в Германия - 25 000, Нидерландия ще приеме 3159-има афганистанци, а Испания и Франция - по 2 500, пише в документ, с който разполага  агенцията.

Не е ясно обаче в каква времева рамка ще се случи това. Европейският съюз вече е приютил 28 000 афганистанци, а други 85 000 се намират в страни в близост до блока.

Те са избягали от страната си по време на вземането на властта от талибаните след изтеглянето на американските военни от Афганистан, предаде БНР.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

40

?!?!?!

преди 2 години

Някъде в Германия, в недалечно бъдеще: Хасане Хасане виж, какво странно име ... Гюнтер, ха ха ха

39

НЕ! ОЗАПТЕТЕ САЩ!

преди 2 години

Няма да приемаме никого. Който подклажда войните да си ги приема. Америка на първо място. Там има достатъчно земя. Имат нужда от още хора. Ако спрат да избиват и да опустошават държави, може би ще си спомнят за Бог и за това, че каквото посееш, това ще жънеш. Ние, българите, не подпалваме тези войни. Ние се опитваме да живеем в мир с всички. Бог да пази България!

38

ЕС

преди 2 години

Малко са! С такива темпове няма да можем да изпълним плана за 100 000 000 имигранта!

fallback