Снимка: БГНЕС
fallback

Европейската комисия потвърди в понеделник, че е одобрила 920,4 милиона евро за предварително финансиране на Ирландия като част от резерва на ЕС, свързан с Brexit.

Фондът има за цел да помогне на държави членки на Европейския съюз, които са били засегнати от Брекзит, особено за стимулиране на инвестиции в икономическия сектор и за подпомагане на създаването на работни места. Освен това резервът е насочен и към подпомагане на реинтеграцията на гражданите на ЕС и осигуряване на функционираща границау предава БНР.

Еврокомисарят по сближаване и реформи Елиза Ферейра отбеляза

"Brexit имаше отрицателно въздействие върху живота на много хора. Финансирането, което Ирландия ще получи, ще допринесе за подобряване на стандарта на живот, ще подкрепи икономическия растеж в страната и ще смекчи отрицателните последици в местни общности".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Анонимен

преди 2 години

Следващата държава която ще напусне ЕС е Полша след това Унгария, Чехия, Словакия, България

2

Анонимен

преди 2 години

Англичаните бяха прави да има трудности след Брекзит ама на какво приличаше това немците данти квзват колко да ядеш и да пиеш

1

Анонимен

преди 2 години

В момента всяко второ зявление на Джонсън и компания, завършва с "не в виновен Брекзит". Нищо, че липсват шофьори, нищо че риболовът им страда, нищо че износът намаля с двуцифрен процент, нищо че вносът се оскъпи, нищо че големи финансови институции се преориентираха към скандинавските страни, като и транспорта ...Неее, брекзите беше супер! Кардинални решения, дето повечето конситтуции искат по 2/3 вот, беше взето на гласуване в Buzzfeed викторина ...

fallback