Снимка: БГНЕС
fallback

Бившият австрийски канцлер Себастиан Курц заяви днес, че се оттегля от политиката и от лидерската позиция в Австрийската народна партия, предаде Ройтерс.

Курц се оттегли от канцлерския пост през октомври, след като срещу него бе започнато разследване по подозрение за корупция.

Oще по темата

Курц бе доминираща фигура в партията си и в австрийския политически живот от 2017 г., когато стана партиен лидер, а след това и канцлер.

На пресконференция днес той заяви, че напълно се оттегля от политиката,

По-рано в интервюта за австрийския "Кроненцайтунг" и германския "Билдцайтунг" Себастиан Курц, който е ръководител и на парламентарната група на своята партия, посочва като причина за оттеглянето си раждането на сина му преди няколко дни, което го е накарало на преосмисли своето бъдеще.

"Кроненцайтунг" съобщава, че ръководител на АНП и шеф на парламентарната група ще стане министърът на вътрешните работи Карл Нехамер.

Според политическите наблюдатели федерален канцлер ще остане Александър Шаленберг, но вече се появиха спекулации, че в скоро време Карл Нехамер ще поеме и този пост.

По общо мнение разследването срещу бившия канцлер и приближените му от АНП за стопански престъпления и корупция, станало причина за оттеглянето на Курц от канцлерския пост, е разклатило значително доверието в коалиционните партньори АНП и партията "Зелените", предаде БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

Анонимен

преди 2 години

Не корумпираните лесно се отказват от властта, били са там за да работят, а при нас, няма пускане на кокала. Интереси страх, а държавата -***.

28

Анонимен

преди 2 години

колко гнусни *** атакуващи курц неудобният политик за хазарската глобалистка ***

27

Me

преди 2 години

Всички приближени на путинландия са корумпирани до мозъка на костите си. Без изключение. Всички работят против собствения си народ за да спечелят още долари от кремлин. Бай бай, поредно корумпирани ***!

fallback