Снимка: БГНЕС, архив

Над 5 тона кокаин е заловен от португалските власти на яхта, плаваща под испански влаг в Атлантическия океан. Наркотичното вещество е било разпределено в 183 пакета, а паричната му стойност е около 200 милиона евро.

Според органите на реда пратката е една от най-големите в Европа през последните години и най-голямата в Португалия от 15 години насам.

Португалската полиция, подкрепена от военноморските и военновъздушните сили на страната, е задържала 24-метровата яхта в морето. Трима мъже - двама испански граждани и един перуанец - са арестувани и отведени в Португалия, пише БГНЕС.

Още по темата
Властите подозират, че кокаинът е принадлежал на международна банда за трафик на наркотици, която е внасяла кокаин в Европа през Иберийския полуостров.

"Това е сериозен удар по тези, които искат да залеят Европа с кокаин", заяви на пресконференция директорът на португалската съдебна полиция Луис Невес.

В международната полицейска операция са участвали също Испания, Американската агенция за борба с наркотиците и Националната агенция за борба с престъпността на Великобритания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase