Снимка: БГНЕС
В рамките на два дни Великобритания е спасила или прихванала общо 1115 мигранти, които са се опитали да преминат Ламанша. Това съобщи вътрешното министерство на страната, предаде БГНЕИ.
 
Напрежението между Великобритания и Франция нараства с увеличаващият се брой пресичания през Ламанша от мигранти в малки лодки.
 
В събота британските власти обявиха, че са заловили 491 души в 17 операции и 624 души в 23 операции в петък, а френските власти са попречили на 414 мигранти да достигнат Великобритания за същите два дни.
 
В неделя френските власти съобщиха, че са спасили още 342 мигранти.
 
Дан О'Махони, ръководител на екипа на Министерството на вътрешните работи, цели да ограничи броя на мигрантите, които достигат до Обединеното кралство, заяви, че правителството е "решено" да се справи с този проблем и го нарече "неприемливо нарастване на опасните пресичания на Ламанша".
 
Според преброяване на британската вътрешна информационна агенция PA, повече от 17 000 мигранти са достигнали до Великобритания с малки лодки от началото на годината, което е два пъти повече от цифрата за цялата 2020 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase