Снимка: БГНЕС
fallback
Правителството в Италия в четвъртък одобри нова мярка относно сертификатите за ваксинация, преболедуване или отрицателен PCR тест. Те стават задължителни както за публичния, така и за частния сектор, пише БГНЕС.
 
Очаква се решението да влезе в сила от 15 октомври и да остане до края на годината.
 
"Въвеждаме задължението работниците да имат COVID-сертификат, като с това постигаме две цели: правим работните места по-безопасни, и засилваме ваксинационната кампания в страната", каза здравният министър Роберто Сперанца.
 
Освободени от това да носят сертификата ще са само пенсионерите и безработните граждани.
 
На всеки работник, който не представи валиден здравен сертификат за COVID-19, ще бъде налаган принудителен неплатен отпуск в размер на пет дни, но няма да може да бъде уволяван. 
 
Неваксинираните работници също могат да бъдат глобени в размер от до 1500 евро.
 
Спорното решение за въвеждането на сертификата и в държавния, и в частния сектор, бе подкрепено с 189 гласа "За", 32 гласуваха против, и само 2 се въздържаха.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

Анонимен

преди 2 години

Ами в понеделник да не отидат на работа, във вторник също...да работят ваксинираните да видим колко ще я изработят.

37

Леша

преди 2 години

До Програмист За теб, безмислените спорове са тези които не можеш да спечелиш. Наистина ли рови в търсачките до сега и се върна да словоблудстваш? Трябва да се прегледаш. И не, няма да ни задължат да се инжектираме, вече съм ти обяснил защо няма да стане. Не очаквай друг отговор. Блъсках те в земята като маче у дирек муа-ха-ха

36

славянин

преди 2 години

''Животът ще се влошава все повече! Накрая ще ктане непоносим! Ще съ събуди голяма омраза между двете класи в резултат на което по цялата Земя ще избухнат граждански войни! Навсякъде ще се лее кръв!'' Учителят Петър Дънов Това го чака човечеството и тежко му който не е готов за това! Аз съм готов и физически, и психически, и технически!

fallback