Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Домове и търговски обекти в североизточния испански град Алканар пострадаха от наводнения, причинени от силни дъждове, обхванали обширни части от Испания, предаде Асошиейтед прес.

Местни жители казаха, че са извадили късмет, че не е загубен нито един човешки живот. Вчера между 00.00 и 18:00 ч. количеството на валежите беше над 250 литра на квадратен метър.

Те предизвикаха наводнения, които превърнаха улиците на града в бързо течащи реки, отнасящи всичко по пътя си. Няколко автомобила бяха повлечени от водата, а около десетина дори бяха погълнати от Средиземно море. Домове и търговски обекти се напълниха с кал, вода и отломки.

Наводнения вчера имаше и в други части на Централна и Северна Испания, включително в Мадрид.

Пожарникарите използваха хеликоптер, за да спасят трима души, озовали се в сериозна опасност. Други трябваше да бъдат вадени от колите си, които бяха блокирани от покачващите се води.

Регионалните власти настаниха 58 души в хотели, а други 16 души се наложи да прекарат нощта на походни легла в полеви условия. Четирима души трябваше да бъдат спасявани от намиращ се наблизо къмпинг, който също пострада тежко.

Властите работят за възстановяване на движението по пътища и железопътни линии, станали непроходими заради калта и водата.

За голяма част от Северна Испания и Балеарските острови за втори пореден ден е в сила предупреждение за бури.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

българина

преди 2 години

както казва Ванга, каквото е писано в дебелите стари книги всичко е вярно... промяната идва и ще оцелеят по високото, След 25 г морето до Шумен

4

Анонимен

преди 2 години

Пак пожарникарите са спасили положението. У нас щяха да им пуснат чалга вместо хеликоптер. Факт. С такъвфатмак начеро на държавата ни. Нищо общо с хан Аспарух и цар Борис III няма фигурантът на Йотова.

3

Анонимен

преди 2 години

Скоро започва внос на коли от Испания. Там може да са мокри, кални и накривени. Като дойдат тук ще са светулки и евтинички. Пак някоя баба ще е ходила до магазина само с нея. Хахааааааааааа

fallback