Снимка: БГНЕС
fallback
По информация на българското посолство в Мадрид от 23 август 2021 г. в сила влизат нови изисквания при влизане в Испания за български граждани. Те ще трябва да представят тест за коронавирус, сертификат за ваксинация или документ, че са преболедували, съобщи БНР.
 
Към момента цялата територия на България е включена в списък на държавите в риск, а не само определени райони, както беше досега.
 
Санитарния контрол на случаен принцип на всички международни пътници, които влизат в Испания също продължава - контрол на температурата и визуален контрол на общото състояние. Остава в сила и попълването на bормуляра за санитарен контрол, публикуван на сайта на Министерство на здравеопазването на Испания, както и получаването на QR код след попълването му.
 
От българското посолство в Мадрид припомнят, че децата на възраст под 12 години са освободени от задължението да представят диагностични тестове, но следва да имат попълнен Формуляр за санитарен контрол.
 
Посолствата и консулствата на България в Испания са готови да окажат съдействие при необходимост на всички български граждани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Анонимен

преди 2 години

Абе с тия мак адреси прекалявате вече. Ако си включиш bluetooth това, което "сканирате" са други устройства, които са в обсег, а всеки има телефон в джоба, тъй че не сканирате за ваксинирани, а виждате телефоните на хората около вас. Що за абсурди вярвате. Дискредитирате хората, които с право се притесняват от дългосрочните ефекти от ваксините.

16

Анонимен

преди 2 години

До 17 Чусваташ се супер, защото си сред свои хора сред всичките турци и "бежанци"

15

До 1

преди 2 години

Не ги дразнете, че ще почнат да ни бият ваксинираните. То сума държави не искаха нищо, докато бяхме зелени. Даже и тестове не искаха от никой. Ама вече не сме зелени. И сега стана рев голям. Хем мерки не можело, хем ваксини не искаме, хем тестове трябвало за всички. Искаме си обратно живота, но то няма как без да правим нищо. Та си ревем.

fallback