Снимка: pexels.com

Учител в Германия се изправя пред съда по подозрение в убийство на човек и изяждане на парчета от тялото му, съобщи Евронюз.

41-годишният мъж е обвинен, че е срещнал жертвата си, 43-годишен немски механик, в онлайн сайт за запознанства няколко часа преди убийството, съобщи германската информационна агенция ДПА.

Той е обвинен в убийството на мъжа заради собственото си сексуално удовлетворение.

Прокуратурата заяви, че няма индикации жертвата да се е съгласила да бъде убита, предаде БГНЕС.

Имената на заподозрения или на жертвата не са разкрити от съображения за поверителност. След убийството, извършено през септември миналата година, заподозреният се предполага, че е нарязал тялото на мъжа в апартамента му и след това е разпространил части от него в различни квартали на града, съобщава dpa.

Полицията издирва изчезналия в продължение на седмици, преди някои кости да бъдат намерени в гора в северен Берлин и предполагаемият извършител да бъде открит с помощта на полицейски кучета.

Очаква се процесът в щатския съд в Берлин да продължи до средата на октомври.

През 2006 г. германски съд осъди Армин Мейвес за убийство и изяждане на мъж, когото е срещнал онлайн. В момента Мейвес излежава доживотна присъда.

През 2015 г. германски полицай беше осъден за убийство на човек, когото срещнал във форум за интернет чат, посветен на канибализма. Прокурорите заявиха, че жертвата е мечтала да бъде изядена, но няма доказателства, че заподозреният наистина е направил това.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase