fallback
Червен код за опасно високи температури е обявен на много места в Европа. Червен код е в сила за Южна Италия, Сърбия и Южна Унгария. 
 
Торнадо над черноморския курорт Балъкесир в Турция стана сензация на препълнения плаж. Стихията се разви над Черно море, но после се приближи към брега. Природното явление вдигна във въздуха чадъри и шезлонги за две минути. 
 
Трима души бяха ранени от летящи обекти. Метеоролози обясниха, че подобни явления не са характерни за Турция. Районът преди това пострада сериозно от проливни дъждове, причинили наводнения, припомни Bulgaria ON AIR.
 
Горските пожари пък в Гърция не стихват. Огнена стихия на север от Атина унищожи къщи, гаражи и борова гора. Едно от предградията на гръцката столица беше евакуирано, като няма сигнали за жертви. 
 
Повече от 300 пожарникари са се борили огъня, който беше овладян с помощта на хеликоптери и самолети. Все още не е ясно откъде са тръгнали пламъците. Тече и разследване. 
 
"Беше труден за гасене пожар. Огънят се придвижваше от един район в друг, разпалван от вятъра. Това доведе до бързото му разпростиране на няколко фронта. Пожарникарите действаха смело срещу огъня, който вече беше навлязъл в кварталите. Спасихме човешки животи и имотите на хората", каза министърът на гражданската защита на Гърция Михалис Хрисохоидис.
 
Гърция е обхваната от гореща вълна и на много места в страната има предупреждения за опасност от пожари. За първи път от началото на годината в столицата бяха отчетени температури от над 40 градуса.
 
В Италия десетки къщи бяха засегнати от свлачища в района на езерото Комо. Съвсем наблизо - в Милано, едра градушка повреди десетки коли. 
 
Повече вижте в репортажа на Виолета Русенова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

cCc

преди 2 години

"черноморския курорт Балъкесир"?

2

Анонимен

преди 2 години

Господ продължава да наказва всички държави, които затвориха хората по къщите и насилствено ги ваксинират и безчинстват над тях.

1

Анонимен

преди 2 години

С това строителство у нас скоро ще се борим със свлачища

fallback