Снимка: БГНЕС
fallback
Няколко хиляди души в Италия взеха участие в протести против въвеждането на COVID сертификати за посещение на обществени места, предаде ТАСС. 
 
По данни на вестник "Република" най-много хора са се събрали в Рим - около 3 хиляди, а в Милано протестиращите са били около хиляда. Подобни акции е имало общо в над 80 града в страната. 
 
ТАСС отбелязва, че протестите не са имали обща организация, а призивът за протест е започнал да се разпространява в социалните мрежи. Това става, след като в четвъртък правителството обяви, че въвежда сертификати за посещение на места като музеи, културни и спортни събития, ресторанти, спортни зали и басейни. 
 
Няма информация за сблъсъци, на някои места се стигна до напрежение с полицията. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Анонимен

преди 2 години

Не напускайте улиците, жабарняци! Вие сте най-прос тата нация в Европа. Позволихте да ги пързалят с тоя вирус най-зле от целия свят. Поне направете едно нещо както трябва, останете на улиците докато правителството не клекне.

24

Анонимен

преди 2 години

България е с вай-малко ваксинирани в цяла Европа и цивилизования свят. От какво се оплакват, не знам. Че и въстание ще ми вдигат. И за какво? Смех!

23

ЦИНИК

преди 2 години

Тоа кадя ми е изтрил коментариите хемороиди дъ фане дано.Пет годин полов дживот дъ не води на сухо дъ стой ,кистозно акне дъ фане,кокоши трън нъ петътъ дъ фане.Язе кой сум проклел убаво не е видел .

fallback