Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Депутати от партията на френския президент Еманюел Макрон призоваха за прокурорско разследване срещу бившата си съпартийка Мартин Вонер, предаде Франс прес.

По време на масовите протести в събота срещу готвените нови ограничения срещу пандемията Вонер обвини властите в "диктатура" и налагане на "сегрегация" и призова демонстрантите да "обсадят" и "нахлуят" в офисите на депутатите, подкрепящи затварянето на кина и ресторанти за неваксинираните.

На фона на ред прояви на вандализъм и дори смъртни заплахи срещу френски законотворци Кристоф Кастанер от партията "Република, напред!" призова прокуратурата да разследва Мартин Вонер за насаждане на омраза и подстрекателство към метеж.

В демонстрациите участваха 114 000 души в цяла Франция, предаде БНР. Стотици хиляди други обаче се записаха за имунизация в дните след като Макрон анонсира по-стриктните правила за ваксинация.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

La France

преди 2 години

Франция е най-великата страна! Люлка на цивилизацията и майка на съвременния свят! Vive la Republique! Vive la France!

16

Пен

преди 2 години

Трябва и в други европейски страни да стане така :) То е ясно ,че пандемията без бой няма да мине.

15

Анонимен

преди 2 години

Излиза, че целта на рептилите е доброволно да ваксинират колкото се може повече хора, та когато един прекрасен ден направят ваксинацията задължителна, потенциалните протестиращи да са минимално количество - ваксинираните ще бъдат индеферентни и апатични, а антиваксърите ще бъдат смазани със сълзотворен газ - напълно демократично и в унисон с европейските ценности.

fallback