Снимка: БГНЕС
fallback
Задължителна двуседмична самоизолация важи от днес за граждани, влизащи в Словакия и не са ваксинирани срещу коронавирус. Прилага се и за членове на семейството, които живеят с тях и не са пътували в чужбина. Това съобщи телевизионният канал TA3, предаде БГНЕС.
 
Преждевременно прекратяване на домашната самоизолация е възможно не по-рано от петия ден след нейното стартиране при получаване на отрицателен тест за коронавирус.
 
Само ваксинираните срещу коронавирус могат свободно да влизат в Словакия. На ГКПП по сухопътните граници на републиката са създадени специални пътни платна за ваксинирани автомобилисти, което гарантира бързо преминаване на временно възстановени гранични проверки.
 
Транзит през словашката територия е възможен без ограничения, като се напуска страната в рамките на осем часа след влизането. Спирането на превозни средства е разрешено само за зареждане с гориво.
 
Словашките власти признават сертификати за ваксинация, издадени от други страни. Тези документи трябва да бъдат изписани на английски, преведени на словашки или чешки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Анонимен

преди 2 години

Да въведат контрол и у нас. ваксинирани, карантина и така нататък. Ресторантьорите и хотелиерите по морето могат да си искат много неща. По-важно е тук в България да останем чисти горе долу. Иначе знаем на какво положение сме с болници и всичко... И аз имам малка фирма, но не стачкувам и не поставям условия на никого. Искам в държавата да е спокойно от ковид и да си изкарвам нормално прехраната. Говорим какво ще стане и каква зона ни затварят, но пускаме руснаци и други засегнати.

16

Анонимен

преди 2 години

Всичко е само политика и икономически интереси. Поръчкови изпълнения за принуждаване към ваксинация. Мерси. Смятам да не се поддавам.

15

Анонимен

преди 2 години

14 - защо сме филмирани ли? Ами някакси ни е грижа за здравето ни.Това е само един вирус от милионите, които ни атакуват всяка година. Ако разбием имунната си система сме пациенти до живот - мечтата на медицинския картел.

fallback