Снимка: БГНЕС

Папа Франциск временно вдигнал температура, докато е в болница след операцията си, но сканирането на гръдния кош и корема и други тестове не разкриха особени аномалии, казаха от Ватикана.

84-годишният понтифик е в болницата "Джемели" в Рим от неделя, когато беше подложен на планирана операция за възпаление на дебелото черво.

"Негово светейшество папа Франциск прекара спокоен ден (в сряда), ядейки и движейки се без чужда помощ", заяви говорителят на Ватикана Матео Бруни. Следобед папата отправи своите „любящи поздрави“ към млади пациенти в близките отделения по детска онкология и детска неврохирургия.

"Вечерта той временно вдигна температура. Тази сутрин той беше подложен на рутинни и микробиологични изследвания и сканиране на гръден кош и корем, което се оказа отрицателно", каза Бруни.

"Светият отец продължава с планираното си лечение и яде през устата."

Бруни заяви в понеделник, че се очаква папата да остане в болница около седем дни, стига да няма усложнения. По-късно той каза, че тестовете са потвърдили, че папата страда от "тежка дивертикуларна стеноза с признаци на склерозиращ дивертикулит".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase