Снимка: БГНЕС

„Защитата на Гърция срещу вариант „Делта“ на коронавируса ще бъде най-добрата реклама за туризма у нас“, каза министърът на туризма Харис Теохарис и добави, че това лято ще бъде по-добро за гръцкия туризъм от миналото.

В интервю за гръцкия уебсайт tourismtoday, Теохарис похвали „координирания план на гръцкото правителство за защита на здравето както на гръцките граждани, така и на туристите, с оглед на голямото търсене, както и на задействаните предпазни механизми за опазване на общественото здраве“.

„Както не се поколебахме да предприемем необходимите мерки, колкото и тежки да бяха, така и ще направим необходимото, ако това се налага от развитието на ситуацията“, посочи той.

Теохарис подчерта, че защитата на Гърция срещу варианта „Делта“ ще се превърне в най-добрата й сезонна туристическа реклама.

Той добави, че „ваксинацията е най-важният фактор за туризма в международен план, не само в Гърция. Трябва да разберем, че от ускоряването на ваксинационната кампания зависи дали ще се върнем към нормалното състояние или ще останем обсадени от пандемията и под постоянната заплаха от мутации“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase