Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Във Франция летният сезон започва с нова стачка на железопътния и въздушния транспорт, засега без сериозни последици за трафика.

Париж почти не почувства обявената транспортна стачка вчера, трафикът на столичната жп мрежа на влаковете „Евростар“, „Талис“ и „Интерсити“ е без изменения, предаде БНР.

Напрежението обаче рискува да се задържи следващите дни и може да засегне нискотарифния филиал на жп компанията SNCF3.

Синдикатът на френските железничари призова за стачка, недоволен от влошаването на условията на работа. Той настоява и за прекратяване на структурните реформи на компанията и запазване на привилегиите на служителите.

Първият ден на стачката на парижките аерогари също засили напрежението, засега без да затвори небето над френската столица.

Сутринта е имало леки закъснения на някои полети на летище „Роаси“. Пътниците са били спирани от импровизирани митинги на служителите, недоволни от предстоящата загуба на някои премии.

Засега сдържани, протестите започват точно в началото на лятната ваканция, когато туристите отново потеглят към Франция след пандемията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

La France

преди 2 години

Франция е най-великата страна! Люлка на цивилизацията и майка на съвременния свят! Vive la Republique! Vive la France!

2

джъст -А- мен = BMG!

преди 2 години

ВЕЧНИТЕ ОБИЧайни трикове и селски номерца на транспортьорите и франсетата...и това се повтаря ВСЯКА календарна година: настъпи ли периода на летните ваканции+отпуски и се почва поредната кампания + "протести" от тях, насочени ОСНОВНО към вдигане на РЗ и допълнителните възнаграждения - просто тия са построили СОЦА мн.много отдавна-ФАКт.

1

House M.D.

преди 2 години

И какво ни интересува това нас, нормалните хора? Ние не живеем във Френската република.

fallback