Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Германия забранява флага на палестинската радикална организация "Хамас". Действията на управляващите са следствие на зачестили инциденти с антисемитски характер в страната.

Повод станаха и масовите протести срещу Израел през миналия месец, провокирани от атаките по Ивицата Газа, предава Bulgaria ON AIR.

Заместник-председателят на партията на Меркел в Бундестага - Торстен Фрай, определи решението като ясно послание за подкрепа на евреите, живеещи в страната.

"Не искаме знамената на терористични организации да се веят на германска земя", допълни той.

Очаква се предложението да бъде изпратено до Бундестага следващата седмица. Европейският съюз включи "Хамас" в списъка на терористичните организации още през 2001 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

до 14

преди 2 години

Това ли е поредната опорка от Кремъл, че Германия се готви отново да нападне ССС .. ааа, пардон Русия?

13

Анонимен

преди 2 години

Интересно как заместник-председателят на партията на Меркел в Бундестага Торстен Фрай ще определи написаното във вестника Der Tag от колегата му от фракцията на левите? Депутатът от Бундестага буквално пише, че "федералното правителство открито е взело курс на подготовка на война срещу Русия". Статията е във връзка с нарастналите военни разходи на ФРГ и във връзка с 80-ата годишнина от нападението на 3-я Райх срещу СССР.

12

Анонимен

преди 2 години

Какво защитават? Тия юдеи са отишли и са взели земята на палестинците, това е. В този случай, точно те са терористите

fallback