Снимка: БГНЕС
fallback
Петима чуждестранни работници са загинали при рухването на училище в Белгия. Сградата била в ремонт. Все още не е ясно причината защо сградата се е сринала.
 
Цяла събота пожарната и бърза помощ в град Антверп търсиха жертвите под отломките, като за целта използваха дронове и кучета. В края на спасителната мисия всички загинали бяха открити и разпознати. Петимата загинали са от Португалия, Русия и Румъния.
 
Има и ранени. Четирима от тях са в болница. 
 
От българското външно министерство уточниха, че засега няма данни сред пострадалите да има българи. Случаят се разследва.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

До Ния от CAT

преди 2 години

Ния!Антверпен! Градът се казва Антверпен. На български. Мойто момиче. Ти обща култура нямаш ли? Никога преди днес да напишеш статията ли не го беше чувала тоз град?! Вие не четете ли, не слушате ли? От кои източници черпиш, Ния?! Най-малкото да го беше проверила как му казваме на български. Защо си мислиш, че светът започва от теб и интерпретациите ти, Ния?

11

Жалко за...

преди 2 години

..загиналите работници / които със сигурност ще бъдат изкарани за виновни/, но нека кажа, че и с просто око се вижда надграждането на последния етаж на школото с един непропорционалено висок обем, модернистично опасан с рехава конструкция от презредово укрепени елементи и без видимо наличие на стоманобетонен скелет, вързан във височина с укрепителни пояси. Това, ако е така, е тотална неграмотност. При най-леко земетресение подобна конструкция драматично се срива над стотици деца в сградата...

10

Анонимен

преди 2 години

Ама на български език този град се нарича Антверпен. С преписване само сте абсолютни калинки. Да, на английски е Antwerp, но тук сме приели не английското, а тяхното си Atwerpen. Дори да приемем другият им официален език (френски), ще бъде Анвер (Anvers).

fallback