Снимка: БГНЕС
fallback
Ваксинационната кампания в Испания върви по план и правителството планира маските на открито скоро да отпаднат, обяви премиерът на страната Педро Санчес, предаде БНР.
 
Властите не посочват конкретна дата, от която вече няма да е задължително да се носят защитни маски навън.
 
"Скоро вече няма да носим маски на открито. Миналата седмица са поставени 3,5 милиона ваксини. Това е най-голямата имунизационна кампания в нашата история. Въпрос на дни е да бъдат напълно ваксинирани 15 милиона души. След няколко седмици половината население вече ще е получило поне една доза ваксина. Целта е ясна и сме на път да я постигнем. Пълното ваксиниране е пътят към пълното възстановяване", каза Санчес.
 
Във Франция от днес не се изисква носене на маски на открито. Те остават задължителни само за по-рискови места като пазари, опашки от хора или събития на открито.
 
На 20 юни, с десет дни по-рано от предвиденото, ще отпадне окончателно и вечерният час, който в момента е от 23 ч.
 
 
 
 
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Мона

преди 2 години

След строгият домашен затвор и повече от година задължителни маски на плажа, в планината, на полето и т.н. испанските овце повече от всякога ръкопляскат на палачите си и подлагат плешка на експерименталките. Да им е честито! имат кармично задължение към милионите южноамерикански индианци, които са изтребили преди векове с болести и оръжие. Бог забавя, но не забравя.

4

до 3

преди 2 години

Безумие е недуразомението България, в която живееш!!!Много голямо мнение за всичко имате в *** на Европа!!

3

Не!

преди 2 години

Според мейлите на Антъни Фаучи маските просто НЕ РАБОТЯТ! А те и на открито ги носят, безумие...

fallback