Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Сърбия и Косово могат да станат членове на ЕС само след като нормализират отношенията си в резултат на диалога на високо равнище с посредничеството на ЕС, заяви върховният представител на ЕС за общата външна политика и сигурността Жозеп Борел преди началото на поредния кръг разговори между президента на Сърбия Александър Вучич и премиера на Косово Албин Курти, предаде ТАСС.

"Предстоят ни нелеки преговори. Много важно е да се разбере, че диалогът между Белград и Прищина и резултатите от него ще бъдат пропуск за европейското бъдеще и на двете страни. Без този диалог икономическият напредък и процъфтяването в региона ще бъдат взривени", каза той.

Борел подчерта, че се радва да проведе поредната среща между Белград и Прищина в момент, когато американският президент Джо Байдън обсъжда в Брюксел сътрудничеството с ЕС.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Цирк Балкански

преди 2 години

И с РСМ така - чак, когато подобри отношенията си България, т.е. когато изчезнат спорните историчрски въпроси между нас. Няма да се караме и да правиме циркове вътре в ЕС я !А комшиите са майстори в това - отвътре им идва!

23

r3v0lv3r

преди 2 години

Аре стига просръбка пропаганда, Косово и Македония бяха превзети от Сърбия през балканските войни. Докато нашите са се били на нож срещу турците пред Инстамбул сърбите се възползваха и са избили сумати българи. Най-накрая след 100 години си получиха заслуженото за жестокия национализъм.

22

Анонимен

преди 2 години

Косово не е отделна държава. Тоя дядка се е объркал.

fallback