Снимка: БГНЕС
fallback

На посещение в България е главният прокурор на ЕС Лаура Кьовеши. Страната ни е първата, която тя посещава, откакто ръководената от нея институция започна да работи на 1 юни.

Кьовеши се срещна с министъра на правосъдието Янаки Стоилов. Срещата им продължи около час. Основната тема на разговора им е била непопълнените места за български делегирани прокурори.

Преди дни двамата се срещнаха на заседанието на Съвета по правосъдие и вътрешни работи в Люксембург, където също е станало дума за вакантните позиции за европейски делегирани прокурори.

Очаква се Лаура Кьовеши да се срещне и с президента Румен Радев, с главния прокурор Иван Гешев, с Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет и с четиримата български магистрати, които Колегиумът на Европейската прокуратурата одобри за европейски делегирани прокурори.

В петък се очаква тя да даде пресконференция, съобщи БНР. С Кьовеши в София пристигна и eвpoпeйcкият пpoкуpop Teoдopa Гeopгиeвa.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

78

Анонимен

преди 2 години

Поне са я приели. Спомням си предният път като беше тука по времето на Батко, Кьовеши никой не я и прие. Я как се менят времената.

77

Сашко

преди 2 години

Дами и господа!Рентиера Радев няма нищо общо с Русия!!!Той и цялата му администрация са обучавани в САЩ-Пентагона и най вероятно са чипирани.....слуги на дълбоката сатанинска държава!Но все пак целта е да ви объркат да си мислите че е русофил и предател!Да разбира се че е предател,след като не разкрива истината на народа за Най голямата измама в историята на човечеството-ковид19,за която никой не представи нито едно доказателство в целия свят до момента..........и за предстоящата киберпандемия

76

Анонимен

преди 2 години

Радев се е скрил и мълчи да не го подпукат за аферата с Грипените дето взе комисионни от шведите в аванс. Да не мислите, че за други няма тази Бойко Борисов. Просто му развалиха далаверите, това е.

fallback