Снимка: БГНЕС
fallback

Системата за „зелени пропуски“ - сертификати за ваксинация в ЕС - ще бъде въведена постепенно от средата на юни, което постепенно ще възстанови свободата на движение в ЕС. Това обявиха ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и председателят на Европейския съвет Шарл Мишел на заключителната пресконференция на срещата на върха на ЕС.

"Страните от ЕС ще могат да започнат да се свързват с европейската база данни за зелени пропуски от средата на юни, което ще позволи да влязат в експлоатация поетапно", каза Фон дер Лайен.

Както отбеляза Мишел, стартирането на системата ще позволи „ЕС постепенно да започне да възстановява свободата на движение в общността към средата на юни", отбелязва БГНЕС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

78

Анонимен

преди 2 години

До БауПрав си, нивото на такива като теб е ниско. Щом вярвате, че фармаиндустрията се нуждае от здрави хора, а не от болни, значи си представям какви гении стоят зад коментарите ви. Колкото повече болни хора, толкова повече пари и власт за фармаиндустрията. Как хората да се разболяват повече? Ами като им съсипеш имунната система. Пробваха със СПИН, но явно не беше достатъчно ефикасен. Ще видим как се представят ваксините. Ще минат няколко годинки и ще разберем.

77

Анонимен

преди 2 години

До Кал4оТолкова много си чел и пак нямаш акъл за 5 стотинки. Това, че етикета на една стока е един и същ в държавата Х и У не означава, че стоката е една и съща в двете държави. Има много примери за различно качество и съдържание на една и съща стока в различни държави т.е. и ваксината Х в държавата У не е задължително да е същата като ваксината Х в държавата Z. За да го знаеш това не е задължително да си чел много, но е задължително да можеш да мислиш. Явно второто не е по твоята част...

76

Анонимен

преди 2 години

Вопиющо престъпление срещу цивилизацията е тоя вирус и неговия ковидсертификат, а вдъхновителите трябва в концлагери да *** и по дърветата да висят гадове

fallback