Снимка: БГНЕС
fallback

Въпреки че цяла Европа гледа към летния туристически сезон, скиорите в Италия имат голям повод за радост. За първи път от над година те бяха допуснати този уикенд до пистите в алпийската ски зона Пасо дел Тонале, където снегът е повече от достатъчно, съобщават от NOVA.

Ски курортите в Италия са затворени от появата на коронавируса през февруари 2020 година. Тогава правителството ядоса бизнеса в сектора, като обеща на няколко пъти график за отваряне, който беше отменян в последния момент. Шест курорта отчаяно се надяваха да отворят отново през февруари тази година, но забраната продължи до март, след което отново беше продължена.

„Усещането е странно, защото сега сме вече в топлия сезон, пролетта е в разгара си, но сме по пистите. През нощта вали сняг, а сутринта има перфектни условия. Трябва да призная, че съм щастлив, че мога да карам ски тези дни”, обясни Франческо Джакомели.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Анонимен

преди 2 години

Ами там курортите са от 2500м нагоре наморска височина. В големи планински масиви със собствен микроклимат. От репортажа не видях никъде оръдия за сняг. Та продължавайте да сравнявате цените на нашите зимни курорти с тези в Австрия и Италия. Друго. Там 3 пъти са ги лъгали с отваряне! Това за нашите критици на НОЩ, че нямало предвидимост. Как можеш да дадеш срок за нещо, дето не знаеш как ще се развие? Във Франция и Англия дори когато бе планирано разхлабване се случи точно обратното!!!

3

Кирил и Методий

преди 2 години

Снегът*, в първата дума имате грешка.

2

Анонимен

преди 2 години

Уж имало глобално затопляне, а в края на май има сняг по ски курортите.

fallback