Снимка: БГНЕС
Във всяка една велика династия има проклятие. В политиката това са Кенеди, а при монархиите това са Грималди, които са жертви на нещастни бракове и преждевременна смърт в продължение на поколения, пише БГНЕС.
 
Грималди са свързани с повече трагедии от всяко друго кралско семейство в Европа. Най-известният член на семейството, принцеса Грейс, почина при мистериозни обстоятелства от мозъчен кръвоизлиз, когато колата й излезе от пътя.
 
Най-голямата й дъщеря, принцеса Каролина, стана вдовица, когато съпругът й, италианският бизнесмен Стефано Казираги, бе убит при инцидент с лодка на едва 30-годишна възраст. Днес тя е разделена и с третия си съпруг, принц Ернст-Август от Хановер.
 
Принц Албер II, който е настоящият владетел на Монако, в момента е женен за принцеса Шарлийн. През годините, когато му се носеше славата на плейбой, той беше обект на много спекулации за извънбрачни деца.
 
Принцеса Стефани, най-младата от потомците на принцеса Грейс и принц Рение III, имаше редица бурни връзки - от шокиращия едногодишен брак с бодигарда Даниел Дюкруе до втория й кратък брак с португалския акробат Аданс Лопес Перес.
 
Всички тези събития накараха мнозина да се замислят дали наистина съчествува "проклютието Грималди" и колко истинност има в историите за него.
 
Има много истории за произхода на т. нар. семейно проклятие. Легенда разказва историята на принц Рение I, отвлякъл фламандка през 13-ти век, която отмъстила, проклинайки него и потомците му. Твърди се, че тя му е казала: "Никой Грималди никога няма да намери щастие в брака".
 
Друга история твърди, че вещица е произнесла тези думи малко преди да бъде набучена на кол.
 
Подобни истории привлякоха много внимание след преждевременната смърт на Грейс Кели през 1982 г.
 
Семейството вече няколко поколения няма късмет в любовта.
 
Грималди са кралското семейство на Монако от 15 век - от 1419 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase