Снимка: БГНЕС
Гърция очаква тази година броят на туристите, пристигнали в странат, да достигне половината на броя на чужденците, посетили южната ни съседка през 2019 г. Това съобщи говорителка на правителството, цитирана от Ройтерс.
 
Миналогодишният летен сезон в Гърция да е най-лошият от десетилетия заради пандемията, отбелязва още агенцията.
 
Гръцката туристическа индустрия съставлява една пета от икономиката на страната. Миналата година в Гърция пристигнаха 7 милиона туристи, а приходите от туризма възлязоха на 4 милиарда евро. През 2019 г. страната бе посетена от 33 милиона чужденци и приходите възлязоха на 18 милиарда евро.
 
На 14 май властите премахнаха задължителната карантина за лица, които пристигат от държави членки на ЕС. Изискването е да са ваксинирани или представят негативен тест за COVID-19.
 
"Може да очакваме увеличение на броя на пристигащите туристи тази година до 50% от броя на чуждестранните посетители през 2019 г.", каза правителствената говорителка Аристотелия Пелони.
 
Пелони посочи още, че първоначалните данни за броя на пристигащите чужденци са положителни, но не са съвсем показателни, тъй като в доста европейски страни все още има много ограничения за пътувания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase