Снимка: БГНЕС
Стотици гръцки пожарникари се бориха за овладяването на голям горски пожар, който бушува вече втори ден. По-добрите метеорологични условия дават надежда пламъците да бъдат потушени, съобщи БГНЕС.
 
Близо 300 пожарникари се бориха през цялата нощ, за да ограничат огъня в планинската верига Геранеа, на около 90 километра от Атина.
 
"Условията са много по-добри (днес)", заяви говорителят на пожарната Василис Ватракогианис пред телевизия Скайi, добавяйки, че службите за спешна помощ са "обнадеждени", че пожарът може да бъде овладян с приноса на водни бомбардировки.
 
Петнадесет самолета подпомагат операциите по гасенето.
Още по темата
 
Държавната агенция за гражданска защита заяви в четвъртък, че стотици хора са били превантивно евакуирани от 17 села и махали в околността, както и тези от два манастира в близост.
 
Около 20 квадратни километра борова гора вече са унищожени.
 
Горските пожари представляват предизвикателство за Гърция всяка година през сухия летен сезон, със силен вятър и температури често надвишаващи 30 градуса по Целзий. През 2018 г. 102 души загинаха в крайбрежния курорт Мати, близо до Атина, при най-тежката катастрофа с пожари в Гърция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase